India naar de Spelen, Menno zilver en Lee 4e bij de European Games

jun 29, 2023

Hartelijk gefeliciteerd naar Menno, Lee en India! Heel vet om jullie te zien shinen! En – ondanks dat ze voor Duitsland uitkomt – ook een big up naar Pauline die in de Round Robin heeft gebattled, heel dope!

Breaking bij de European games

Maandag 26 en dinsdag 27 juni 2023 waren de breakers aan de beurt bij de European Games 2023 in Polen. Maandag de Round Robin en dinsdag de top 8 battles. Menno, Lee en India hadden zich op basis van eerdere events gekwalificeerd en behoorden tot de 32 dansers (16 bgirls, 16 bboys) die op de European Games mochten uitkomen.

De replays zijn hier te bekijken: https://europeangames.tv/videos?Sport=sport%3ABreaking

Het eindresultaat voor NL:

  • Lee werd 4e na een laatste battle tegen xx. Jammer, maar toch lekker gedaan Lee!
  • Menno haalde de finale en verloor op 1 punt van Danny Dan, balen! Uiteraard nog steeds big ups naar Menno, wat een prestatie!
  • India European Champ en het dopeste daaraan is: ze heeft zich daarmee direct geplaatst voor de Olympische spelen in 2024!!

“Ik ben de eerste Europese B-Girl die er is. Dat is echt wel heel mooi”, reageerde Sardjoe bij Langs de Lijn En Omstreken. “Het waren zware dagen vandaag en gisteren, omdat het zo’n lang programma was. Maar ik ben heel blij dat ik het gehaald heb. De stress is allemaal weg nu. Ik heb een direct ticket voor de Olympische Spelen, ik kan het bijna niet geloven. Ik kan nu gaan focussen op Parijs 2024.”