Ranking

Wij werken met een uniek ranking systeem voor al onze battles. Bij elk NBL-event kan je punten verdienen. Hoe meer punten je in totaal hebt, hoe hoger je op de ranking komt te staan. Door middel van de ranking kun je jezelf kwalificeren het Master Event. Aan het einde van het jaar tijdens het Master Event kan winnaar in zijn of haar categorie zichzelf Nederlands Kampioen Breaking noemen.

Hoe werkt het?

Bij zowel een Challenger Event als een Grand Slam Event zijn bonuspunten te verdienen. Hoeveel je er kan verdienen, hangt af van twee factoren: Ten eerste op welke plek je bent geëindigd, een winnaar krijgt bijvoorbeeld meer bonuspunten dan een deelnemer die niet verder is gekomen dan de top 4. Ten tweede het aantal deelnemers; hoe meer deelnemers er zijn, hoe meer bonuspunten je kan verdienen. De gedachte hierachter is dat het moeilijker is om de top 16 te bereiken bij een event met 60 deelnemers in tegenstelling tot een ander event met slechts 25 deelnemers.

De NBL heeft de deelnemersaantallen met betrekking tot de bonuspunten vastgesteld op 20, 50, 100 en 200. Dus wanneer er tussen de 20 en 49 deelnemers zijn, krijg je een bepaald aantal bonuspunten en wanneer er 50 tot 99 deelnemers zijn, krijg je in verhouding meer bonuspunten.

NADB RANKING

In 2022 is er een landelijke ranking gemaakt in verband met de qualificatie voor de Olympische Spelen in 2024.