Over de NBL Battles

De Nederlandse Breaking League organiseerd elk jaar een serie battles in verschillende steden. Er zijn een aantal vaste concepten met vaste categorien en aanvullend af en toe een extra battle.

Er zijn battles voor alle niveaus en leeftijden, op een rijtje:

Challengers

Voor: A(dvanced) breakers (wonend in NL)
Battles: solo en crew

Regionals

Voor: B(eginner) breakers (wonend in NL)
Battles: solo

> Meer info hierover verderop deze pagina. Ook voor organisatoren.

Extra’s

Voor: iedereen
Battles: varieerd, denk aan 2on2 en crew

REGIONALS & CHALLENGERS

NIEUWE OPZET NEDERLANDSE BREAKING LEAGUE

In 2022 was dan eindelijk de mogelijkheid komen om de beoogde verandering qua event opzet van de NBL door te voeren. Vanwege de corona pandemie bleek het oorspronkelijke plan om hier in 2020 mee te beginnen onhaalbaar maar we zijn verheugd om mee te delen dat we achter de schermen druk bezig zijn met de voorbereidingen voor een nieuw seizoen. Een jaar waarin het iets anders eruit gaat zien dan je normaal gesproken van ons bent gewend, vandaar dit bericht om daar meer informatie over te geven.

Sinds de start van NBL in 2016 is de ambitie altijd geweest om verspreid over het land events te kunnen organiseren zodat iedereen kansen krijgt om deel te nemen en kennis te maken met battles. Die ambitie is onveranderd, echter liepen wij zelf alsmede deelnemers er wel tegenaan om punten voor de ranking te halen alsnog flinke afstanden moeten worden afgelegd en verlaagt het laagdrempelige karakter van een NBL. Aan de andere kant zorgt de gang van Breaking op de Olympische Spelen ervoor dat wij als NBL ook een platform willen zijn waarbij dansers die aansluiting bij ons kunnen vinden om kwalificaties te dansen en daarmee mee te dingen voor plekken op EK’s, WK’s en wellicht de Olympische spelen zelf. Daarom start NBL in 2022 met een vernieuwd format waarbij we een onderscheid maken tussen de Regional League en de Challenger League

 

Regional League – B(eginners)

De Regional League is voor de beginnende dansers (minder dan 2 jaar battle ervaring).

Tijdens de Regional evenementen zullen verschillende categorieën aangeboden worden. De categorieën die altijd aan- en meegenomen worden in de ranking zijn:

  • Rookie
  • 0 t/m 12 jaar B
  • 13 jaar en ouder B

B(eginner) = tot 2 jaar battle ervaring

R(ookie) = geen tot enkele battle ervaring

 

Challenger League – A(dvanced)

De Challenger League wordt georganiseerd voor de gevorderde dansers (méér dan 2 jaar battle ervaring). Er vinden 4 landelijke NBL evenementen per jaar plaats in verschillende steden. Bij ieder Challenger evenement kun je punten verdienen. Op de Grand Slam en het Master Event zijn meerdere punten te verdienen.

Met de nieuwe opzet zijn per evenement winnaars en aan het eind van het jaar één winnaar van de gehele ranking. Er kunnen daarnaast voor elk Challenger event punten worden gescoord door de NADB Ranking.

Vanaf 2022 kun je meedoen in de volgende categorieën:

  • Solo t/m 12 jaar A
  • Solo t/m 16 jaar A
  • Solo 16+ A
  • Crew kids, 16- jaar (min. 3 max. 10 crewleden)
  • Crew adults (min. 3 max. 10 crewleden)
  • A = advanced (meer dan 2 jaar battle ervaring)

Je leeftijd op 31 december van het jaar telt.

Heb je nog vragen over het bovenstaande dan zien we je vraag graag tegemoet via info@breakingleague.nl