Over de Nbl

Breaking in Nederland kent een flinke groei de laatste 10-15 jaar, waarbij de focus steeds meer ligt op de doelgroep 6-18 jaar. De toekomst van het groeiend aantal breakers, battles, concepten en de variërende werkwijzen van verschillende organisatoren/docenten vragen om een duidelijke structuur. De NBL vindt het belangrijk om de Breaking scene verder te professionaliseren en zet zich hiervoor in.

 

De NBL is de vervanger van Young B-Boy League en Steez Kids Battle. Het is een overkoepelend coöperatie project dat zich inzet voor:

  • het structureren van de Nederlandse Breaking scene;
  • het cultiveren en verspreiden van inzicht in aanverwante zaken als lesgeven
    en jureren;
  • het meegeven van de normen en waarden van de hiphopcultuur aan de jongere generatie.

Missie & Visie

MISSIE

Ons doel is om de Nederlandse breaking scene structuur te geven en een professioneel platform te bieden. Wij willen dat zoveel mogelijk beoefenaars en liefhebbers gemotiveerd worden – en blijven – om zich te ontwikkelen op het gebied van breaking. Ons streven is dat de NBL hét platform in Nederland wordt van waaruit de volgende breaking kampioenen worden geboren. Het ontwikkelen van een objectieve puntentelling en het meegeven van de normen en waarden van de hiphopcultuur vormen hierin een belangrijk onderdeel. Voor Dansers, Door Dansers!

VISIE

Wij hebben een volwaardige dans league op het oog waarin structuur en helderheid de boventoon voeren voor zowel de opzet van de organisatie als de informatievoorziening naar B-Boys, B-Girls, docenten en ouders. Een transparant en inzichtelijk nationaal ranking systeem wordt tot stand gebracht door onze events.

Een ander belangrijk streven is begrip en verdieping van de cultuurpuristen ten opzichte van de NBL. Omdat zij ook een belangrijke schakel zijn, willen we hen zoveel mogelijk betrekken door onderzoek te doen naar en de dialoog te voeren over het belonen, jureren en coachen van battles. Ook het publiceren van uitslagen en het organiseren van symposia, masterclasses en lezingen spelen hierin een belangrijke rol.

Stichting de Nederlandse Breaking League

Het is officieel! Sinds 11 oktober 2018 is de NBL een stichting! We staan geregistreerd onder de naam Nederlandse Breaking League, met als doel de Nederlandse breakdance scene structuur te geven en een professioneel platform te bieden door middel van het organiseren van evenementen en de verspreiding van cultuureducatie.

Het bestuur bestaat uit:

  • Job Vermeesch – Secretaris
  • Peter Oostinga – Voorzitter
  • Boudewijn Meijs – Penningmeester

Op 12 oktober 2018 zijn de oprichters Paul van Dal, Jaïr Franken, Dewi van Maaren en Ton Steenvoorden samen met het bestuur bij de notaris geweest om de akte te ondertekenen.

Wij geloven in de NBL en staan als organisatie voor de nieuwe generatie B-Boys en B-Girls!