NIEUWE OPZET NEDERLANDSE BREAKING LEAGUE

apr 16, 2022

NIEUWE OPZET NEDERLANDSE BREAKING LEAGUE

Dit jaar zal dan eindelijk de mogelijkheid komen om de beoogde verandering qua event opzet van de NBL door te voeren. Vanwege de corona pandemie bleek het oorspronkelijke plan om hier in 2020 mee te beginnen onhaalbaar maar we zijn verheugd om mee te delen dat we achter de schermen druk bezig zijn met de voorbereidingen voor een nieuw seizoen. Een jaar waarin het iets anders eruit gaat zien dan je normaal gesproken van ons bent gewend, vandaar dit bericht om daar meer informatie over te geven.

Sinds de start van NBL in 2016 is de ambitie altijd geweest om verspreid over het land events te kunnen organiseren zodat iedereen kansen krijgt om deel te nemen en kennis te maken met battles. Die ambitie is onveranderd, echter liepen wij zelf alsmede deelnemers er wel tegenaan om punten voor de ranking te halen alsnog flinke afstanden moeten worden afgelegd en verlaagt het laagdrempelige karakter van een NBL. Aan de andere kant zorgt de gang van Breaking op de Olympische Spelen ervoor dat wij als NBL ook een platform willen zijn waarbij dansers die aansluiting bij ons kunnen vinden om kwalificaties te dansen en daarmee mee te dingen voor plekken op EK’s, WK’s en wellicht de Olympische spelen zelf. Daarom start NBL in 2022 met een vernieuwd format waarbij we een onderscheid maken tussen de Regional League en de Challenger League

Regional League – B(eginners)
De Regional League is voor de beginnende dansers (minder dan 2 jaar battle ervaring). Je schrijft je in bij een regio, dit hoeft niet de regio te zijn waar je woont. Je kan alleen maar meedoen aan de battles in de regio waar jij je hebt opgegeven. De Regional League splitst Nederland op in de volgende 4 verschillende regio’s:

In 2022 wordt de NBL Regional League opgedeeld in vier regio’s;
Regio I – Zuid: Noord-Brabant, Limburg, Zeeland
Regio II – Midden West: Noord-Holland, Zuid-Holland
Regio III Midden Oost: Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland
Regio IV – Noord: Groningen, Friesland, Drenthe

 

Tijdens de Regional evenementen zullen verschillende categorieën aangeboden worden. De categorieën die altijd aan- en meegenomen worden in de ranking zijn:

  • Rookie 
  • 0 t/m 12 jaar B
  • 13 jaar en ouder B

B(eginner) = tot 2 jaar battle ervaring

R(ookie) = geen tot enkele battle ervaring

 

Om mee te doen met de Regional evenementen dien je een lidmaatschap te kopen. Je schrijft je in bij één regio, je kan het hele seizoen alleen in deze regio deelnemen.

De top 8 van elke regio kwalificeert zich voor het Masters Event aan het einde van het jaar en de top 8 daarvan stroomt door naar de 1on1 A in het volgend seizoen, behalve de rookie categorie.  

 

Challenger League – (A)dvanced

De Challenger League wordt georganiseerd voor de gevorderde dansers (méér dan 2 jaar battle ervaring). Er vinden 4 landelijke NBL evenementen per jaar plaats in verschillende steden. Bij ieder Challenger evenement kun je punten verdienen. Op de Grand Slam en het Master Event zijn meerdere punten te verdienen.

 

Met de nieuwe opzet zijn per evenement winnaars en aan het eind van het jaar één winnaar van de gehele ranking. Er kunnen daarnaast voor elk Challenger event punten worden gescoord door de NADB Ranking.

 

Vanaf 2022 kun je meedoen in de volgende categorieën:

  • Solo t/m 12 jaar A
  • Solo t/m 16 jaar A
  • Solo 16+ A
  • Crew kids, 16- jaar (min. 3 max. 10 crewleden)
  • Crew adults (min. 3 max. 10 crewleden)

A = advanced (meer dan 2 jaar battle ervaring)

Je leeftijd op 31 december 2022 telt.

Heb je nog vragen over het bovenstaande dan zien we je vraag graag tegemoet via info@breakingleague.nl . Wij zullen op korte termijn ook de evenementenkalender van 2022 presenteren.