THE FLOOR IS YOURS 2021 // INTERVIEW CRIBS

dec 30, 2021

We geven de mic aan Chris Steijlen (Cribs), coördinator The Floor is Yours. We blikken samen met hem terug op 2021, zijn rol binnen dit project en wat volgens hem het zo uniek maakt…

The Floor is Yours

The Floor is Yours is heel laagdrempelig platform voor beginnende kids om binnen 10 lessen kennis te maken met breaking via goede docenten, ze kennis te laten maken met hiphop cultuur en de bijbehorende skills. Dewi van Maaren (NBL), Angelo Martinus (Mad Skills / Collabros) en het Jeugdfonds Cultuur en Sport kwamen met elkaar in gesprek over het idee om een landelijk project te organiseren voor kinderen die willen leren Breaken maar geen lessen kunnen betalen. Dit idee werd uiteindelijk ‘The Floor is Yours’ een landelijk project verspreid over 7 locaties in het land. Waarin kinderen 10 lessen volgen en de reeks afsluiten met een battle samen met de deelnemers uit de andere steden.

“Ik zelf heb eerst 3 jaar mogen trainen voordat ik eerst op een battle kwam.
Dit is hele andere koek.”

– Chris Steijlen, Coördinator The Floor is Yours

Teach the Teacher

Gegeven moment kwam NBL met een vacature voor de coördinatie van The Floor is Yours. Omdat ik als docent al nauw betrokken was bij het project heb ik mezelf enthousiast aangemeld voor de functie. Als coördinator heb ik mij het afgelopen jaar hard gemaakt voor het concept Teach the Teacher. Dit zijn sessies met de focus op ontwikkeling van didactische skills van docenten. Maar we kijken in gezamenlijkheid ook naar andere vraagstukken zoals; Hoe kan je subsidies aanvragen? Of, hoe bouw je een community in je stad? Tijdens het NBL Master Event organiseerden we bijvoorbeeld een talkshow om zo de City vs. City met het teacher team naar een hoger niveau te tillen.

City vs. City

City vs. City is de eindbattle van The Floor Is Yours waarin de deelnemers op de dansvloer laten zien wat ze hebben geleerd. Ondanks corona ben ik blij dat we de City vs. City hebben kunnen organiseren. Ik denk dat iedereen dat nodig had om weer samen te komen en die hitte te voelen op de vloer. Omdat alle deelnemende kids 10 lessen hebben gehad is hun startpunt erg gelijkwaardig. Daardoor hebben ze een hele laagdrempelige kennismaking en een bijzonder gedeelde ervaring! Na 10 Breaking lessen gaan ze al naar een jam, dat maakt The Floor Is Yours een hele unieke ervaring!