Missie

Ons doel is om de Nederlandse breaking scene structuur te geven en een professioneel platform te bieden. Wij willen dat zoveel mogelijk beoefenaars en liefhebbers gemotiveerd worden – en blijven – om zich te ontwikkelen op het gebied van breaking. Ons streven is dat de NBL hét platform in Nederland wordt van waaruit de volgende breaking kampioenen worden geboren. Het ontwikkelen van een objectieve puntentelling en het meegeven van de normen en waarden van de hiphopcultuur vormen hierin een belangrijk onderdeel. Voor Dansers, Door Dansers!

Visie

Wij hebben een volwaardige dans league op het oog waarin structuur en helderheid de boventoon voeren voor zowel de opzet van de organisatie als de informatievoorziening naar B-Boys, B-Girls, docenten en ouders. Een transparant en inzichtelijk nationaal ranking systeem wordt tot stand gebracht door onze events.

Een ander belangrijk streven is begrip en verdieping van de cultuurpuristen ten opzichte van de NBL. Omdat zij ook een belangrijke schakel zijn, willen we hen zoveel mogelijk betrekken door onderzoek te doen naar en de dialoog te voeren over het belonen, jureren en coachen van battles. Ook het publiceren van uitslagen en het organiseren van symposia, masterclasses en lezingen spelen hierin een belangrijke rol.