Know the Ledge

apr 2, 2020 | 0 Reacties

Know the Ledge

Ondanks de vreemde tijden momenteel rondom de corona crisis hebben wij met de Nederlandse Breaking League goed nieuws. Het afgelopen jaar zijn we achter de schermen flink bezig geweest met het doorontwikkelen en professionaliseren van de organisatie. Om de ambities van NBL te realiseren willen we in 3 zaken investeren; professionalisering, talent & educatie en het versterken van een kenniscentrum. Dit wordt mogelijk gemaakt en ondersteund door KunstLoc Brabant. We hebben hiervoor een projectplan gemaakt genaamd Know the Ledge.

Zie hieronder uitgelegd hoe we dat nu voor ons zien en waar we ons o.a. de komende twee jaar mee bezighouden:

Professionalisering

NBL werkt sinds 2018 samen met het jurysysteem And8. Zij zijn ook het aangewezen jurysysteem voor de Olympische Spelen in Parijs. NBL wilt bouwen aan een duidelijk ledenadministratie systeem die de komende jaren gebruikt kan worden om het jurysysteem inzichtelijker en transparanter te maken. NBL wordt ondersteund en krijgt advies rondom juridische, financiële en communicatie vraagstukken,

Talent & educatie

NBL heeft de doelstellingen betreft talentontwikkeling en het waarborgen van culturele waardes. Hiervoor zal NBL een meerdaags kamp organiseren bedoeld voor zowel dansers als docenten/coaches. Tijdens het kamp krijgen dansers en coaches les van de beste en gaan ze de diepte in op artistieke, fysieke en ondernemers onderwerpen.

Versterken van een kenniscentrum 

NBL probeert tijdens zijn evenementen altijd zoveel mogelijk te faciliteren op het gebied kennisdeling en de methode ‘Each One Teach One’. De komende twee jaar wordt deze ambitie verder ontwikkeld en zal online ook meer feitelijke informatie over de breaking community gedeeld worden.  Ook is het doel is om netwerkbijeenkomsten, symposia en lezingen te organiseren voor zowel docenten, ouders als andere stakeholders.