Nieuw seizoen: Challenger & Regional League

feb 14, 2020 | 0 Reacties

Nieuwe opzet Nederlandse Breaking League

Vanaf 2020 zal NBL een nieuwe opzet hebben voor de League. De League wordt meer uitgebreid zodat de beginnende dansers vaker in de buurt kunnen meedoen aan NBL en tegenover dansers uit dezelfde regio staan. De gevorderde dansers doen mee aan de landelijke competitie en kunnen prijzen winnen om op verschillende podia in het buitenland te staan.

Regional League – B(eginners)

De Regional League is voor de beginnende dansers (minder dan 2 jaar battle ervaring). Je schrijft je in bij een regio, dit hoeft niet de regio te zijn waar je woont. Je kan alleen maar meedoen aan de battles in de regio waar jij je hebt opgegeven. De Regional League splitst Nederland op in de volgende 3 verschillende regio’s:

 1. Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel (Regio Noord)
 2. Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland (Regio Midden)
 3. Noord-Brabant, Limburg, Zeeland (Regio Zuid)

Tijdens de Regional evenementen zullen verschillende categorieën aangeboden worden. De categorieën die altijd aan- en meegenomen worden in de ranking zijn:

 • Rookie (0 t/m 10 jaar)
 • 0 t/m 12 jaar B
 • 13 jaar en ouder B

B(eginner) = tot 2 jaar battle ervaring

R(ookie) = geen tot enkele battle ervaring

Om mee te doen met de Regional evenementen dien je een lidmaatschap te kopen. Je schrijft je in bij één regio, je kan het hele seizoen alleen in deze regio deelnemen.

De top 8 van elke regio kwalificeert zich voor het Master Event en de top 8 daarvan stroomt door naar de 1on1 A in het volgend seizoen, behalve de rookie categorie.  

Challenger League – (A)dvanced

De Challenger League wordt georganiseerd voor de gevorderde dansers (méér dan 2 jaar battle ervaring). Er vinden landelijke NBL evenementen per jaar plaats in verschillende steden. Bij ieder Challenger evenement kun je punten verdienen. Op de Grand Slam en het Master Event zijn meerdere punten te verdienen.

Met de nieuwe opzet zijn per evenement winnaars en aan het eind van het jaar één winnaar van de gehele ranking. Het wordt op deze manier overzichtelijker in de toekomst wie richting de officiële Olympische evenementen uitgezonden worden om Nederland te vertegenwoordigen.

Vanaf 2020 kun je meedoen in de volgende categorieën:

 • Solo t/m 12 jaar A
 • Solo t/m 16 jaar A
 • Solo 16+ A
 • Crew kids, 16- jaar (min. 3 max. 10 crewleden)
 • Crew adults (min. 3 max. 10 crewleden)

A = advanced (meer dan 2 jaar battle ervaring)
Je leeftijd op 31 december 2020 telt.