REDO wint de Zwaan!

okt 18, 2019 | 0 Reacties

REDO wint de Zwaan!

De Zwaan is de Nederlands meest prestigieuze dansprijs! Redo Ait Chitt ontving vrijdag 4 oktober tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ voor de danssolo REDO. Een voorstelling gechoreografeerd door Redouan Ait Chitt & Shailesh Bahoran. Concept & Regie door Shailesh Bahoran. Een prestatie waar wij allemaal erg trots op zijn! Dit toont aan dat Breaking ook zijn plekje verdient in het theater!

Benieuwd naar de voorstelling?! Hij is nog op tour, klik HIER voor alle data en locaties.


”In de krachtige, intense solo Redo laat hij (Redouan Ait Chitt) iedere vezel in zijn lijf op stoom komen en spant hij al zijn ledematen organisch en explosief aan voor een overvloed aan originele bewegingen.”

★★★★  DE volkskrant


Redo Ait Chitt reist al jaren de wereld rond als BBoy, spreker en meer. Twee jaar geleden pitchte Shailesh Bahoran het concept van ‘REDO’. Vorig jaar bij de Nederlandse Dansdagen had de voorstelling zijn primeur en dit jaar won hij de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’. De voorstelling is een productie van IRC Company. Redo speechte na de uitreiking:

“Voor iedereen die een droom heeft en een passie om dat na te jagen; dat niks je kan stoppen en dat je alles kan bereiken. En deze prijs is sowieso ook voor hiphop en voor breaking.”
– Redo Ait Chitt


Bekijk hieronder de bekendmaking van de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie’.

https://www.facebook.com/IRCompany/videos/680236882482858/UzpfSTczMDY4MjMxNzozMDYwNjExMjk0OTk0MTQ6MTA6MDoxNTcyNTkxNTk5OjYzMDAwOTE2NjgyMzk5NTgwMDc/

Redo kreeg flink wat aandacht na de uitslag van het Gala. Zo was hij o.a. te zien bij & te lezen bij: