Wereldkampioen Menno van Gorp!

jun 26, 2019 | 0 Reacties

Wereldkampioen Menno van Gorp!

Menno van Gorp van Hustle Kidz is wereldkampioen!! Menno heeft geschiedenis geschreven en werd de eerste officiële wereldkampioen! De wereldkampioenschappen zijn gehouden Nanjing, China. Menno nam van de ruim 100 b-boys die aanwezig waren de titel mee naar huis. In de finale tegen Issei (JPN) wist hij de meeste juryleden te overtuigen van zijn artistieke en muzikale kwaliteiten. Ami (JPN) werd van de dames de wereldkampioen.

 

Menno, who said he was feeling agitated after struggling with jet lag in the preselection round, said: “I feel really happy because I trained really hard for it. It’s actually a really big relief because it takes a lot of sacrifice, all the time you put into this … Winning it is an amazing feeling for sure.” worlddancesport.org (source)

 

Dit weekend vonden de wereldkampioenschappen van de WDSF plaats in Nanjing, China. Dit kampioenschap werd georganiseerd in aanloop richting de Olympische Spelen in 2024 in Parijs. Meer dan 150 b-boys & b-girls werden gestuurd vanuit 66 verschillende landen.

Naast het kampioenschap zat het IOC gisteren samen om te stemmen of breaking een onderdeel zal zijn van het programma voor de Olympische Spelen 2024. Lees meer hierover onder de kop Olympische Spelen Parijs 2024.


Wereldkampioenschappen WDSF in Nanjing, China

Nederlandse b-boys & b-girl waren aanwezig op de wereldkampioenschappen in China als TeamNL. Menno van Gorp, Sjoerd Poldermans (Stepper) & Bo van Hoorn vertegenwoordigden Holland op de kampioenschappen. Menno behoorde tot 1 van de 30 direct genodigde dansers. Stepper, Bo & Jeffrey Verschoor (Kid Colombia) werden via Nederland gestuurd. Kid Colombia werd helaas ziek vlak voor het weekend en kon niet mee.

Op basis van de resultaten de afgelopen vier jaar op internationale competitie is besloten bovenstaande dansers namens het NOC NSF naar China te sturen. Naast de dansers die per land gekozen werden heeft de WDSF ook 30 dansers direct uitgenodigd. Menno heeft zowel in 2014 en 2017 Red Bull BC One gewonnen en behoort tot de absolute wereldtop. Hij werd daarom direct gekozen als één van de genodigde dansers op het WK.

De top 6 van de Wereldkampioenschappen in Nanjing worden ook direct geplaatst voor de Urban Games in Budapest. Menno zal Nederland in september vertegenwoordigen op de Urban Games.

Het WK had een zelfde opzet als de Youth Olympic Games (YOG). Vorig jaar vond voor de eerste keer de YOG plaats waar Vicky Bergmans samen met Raymon Truijen aanwezig was. Dit was een pilot om te zien hoe het zou zijn als break meegenomen wordt binnen de Olympische structuren. Er is een nieuw systeem opgezet hoe de battles zo eerlijk mogelijk verlopen door And8, een partner van de NBL. Het systeem bestaat uit drie fases: Preselectie, Round Robin & Knock Out. Benieuwd naar de opzet van het systeem? Klik hier. De pilot van dit programma was zo goed ontvangen dat break vrijwel zeker op het programma van de Olympische Spelen 2024 in Parijs staat.


Olympische Spelen Parijs 2024

Gisteren zat de commissie van het IOC samen om hun stem uit te brengen betreft breaking op de Olympische Spelen in 2024. Met een unanieme uitslag voor breaking op de Olympische Speken zijn we weer een stap dichterbij. Na de Spelen in Tokio wordt nog één keer gestemd en is het definitief. Maar zoals het er voor nu naar uitziet, is het vrijwel zeker dat breaking een onderdeel wordt van de Olympische Spelen in Parijs.

Dat Menno dit weekend het WK wint is positief. Dit maakt hem één van de kanshebbers voor Olympisch Goud in 2024. Over vijf jaar zijn er nog meer kanshebbers. Met de nieuwe opkomende generatie verwachten wij een sterk Nederlands breaking community die in de wereldtop zeker aanwezig is! Nederland behoort al een langere tijd tot de wereldtop. Menno heeft zichzelf al bewezen door twee keer Red Bull BC One te winnen en het afgelopen weekend het WK in China! Hij is momenteel een grote kanshebber voor 2024.


Rondes van Menno in Nanjing, China

Zie hieronder de rondes van Menno gedanst op de Wereldkampioenschappen in Nanjing. De rondes zijn verdeeld in Round Robin en het Knock Out systeem.

Round Robin Top 32

 

 

Top 8 Knock-out

 

Halve Finale